Peuterspeelzaal

Naast onze school is Peuterspeelgroep De Blokkendoos gevestigd. Vier ochtenden in de week bieden zij opvang aan kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. De Blokkendoos is een algemeen toegankelijke voorschoolse educatieve vooriening, waar peuters spelenderwijs in contact kunnen komen met leeftijdsgenootjes. 

De twee vaste leidsters hanteren een vaste dagindeling en werken aan de hand van thema's. Spelen staat voorop, zodat kinderen zich in alle vrijheid al spelend kunnen ontwikkelen. De peuters maken echter ook kennis met verschillende materialen, die voor hun ontwikkeling van belang zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld geknutseld en geverfd, maar er worden ook kring- en tafelspelletjes gedaan. Uiteraard wordt er ook dagelijks buitengespeeld.

Door uw kind naar een Peuterspeelgroep te laten gaan, is de overgang naar de basisschool vaak wat gemakkelijker. Uw kind is dan immers al gewend aan bepaalde structuren zoals de kring, het fruitmoment en het leren omgaan met een juf/meester en andere kinderen binnen een schoolse situatie. 

De meeste peuters die naar Peuterspeelgroep De Blokkendoos gaan, komen vervolgens bij ons op Den Aldenhaag terecht. We hebben als school dan ook een goed contact met de leidsters van De Blokkendoos. Ook zijn we gestart met het verkennen van mogelijkheden om nauwer met elkaar samen te werken. 

Wilt u meer weten over Peuterspeelgroep De Blokkendoos? Kijk dan eens op hun website

Delen: